VÄLKOMMEN TILL ETHNO 2016!!!

Nu är det klart att anmäla sig till Ethno 2016! Klicka på ANMÄLAN i vänsterspalten och skriv på senast 25 april. Ju snabbare du anmäler dig desto större chans att komma med. 30 juni till 8 juli är det som gäller, 17 - 25 år ska man vara - sedan är det bara att köra! Kom och lär dig låtar från hela världen, träffa folk från hela världen och spela på Bingsjös stora scen med Ethno!

Vi har spännande gäster på ingång i år. Möt killar och tjejer från Papua Nya Guinea, Guatemala, Kamerun och Polen - plus än fler vi inte har klart med ännu. Och det kommer nya ledare också - en av dem som vi för första (men sannolikt inte sista) gången vi bjuder in till Ethno är Jens Comén, fantastisk saxofonist i bl a Hoven Droven och lärare på Birka folkhögskola. Äntligen Jens!

Och vilket Ethno det blev fjol! Det tjugosjätte Ethnolägret avslutades med en hejdundrande konsert tillsammans med Ale Möller. För första gången - men sannolikt inte sista - var Rättviksparken utsåld. Köer ut på parkeringen när Ethno skulle börja spela. Stämningen var magisk och när konserten var slut fortsatte Ale och ungdomarna bakom scenen i en halvtimme till. Allt till stor förnöjelse för rättvikspubliken som uppifrån anläggningen kunde ta del av detta hejdlösa glädjejam.

Tack alla som hjälpt till med Ethno 2015! Beslutsfattare, personal, ledare, partners och alla deltagare. Detta ger oss så mycket kraft att jobba vidare för Ethno 2016 och för en stabilare grund ekonomiskt för detta projekt som i Dalademokraten kallades ett unikt fredsprojekt som borde framträtt för politikerna i Almedalen.

Följ Ethno i bild under Ethno Bilder 2015 i vänsterspalten, på Youtube spellista Ethno Sweden 2015 eller på Facebook. Vill du bli ännu mer  inspirerad så kolla in bilderna från Ethno 2014 HÄR! Och filmklipp finns på Youtube på spellistan Ethno Sweden 2014 HÄR. 

Ale Möller med Ethno"Ethno är det mest meningsfulla musikprojekt jag deltagit i"
/ Ale Möller 2015

Senaste Nytt

GUATEMALA PÅ G
21 apr 2016 06:40 - Peter Ahlbom

Här är Nancy, Lisa, Gabriel och Limber från Guatemala som tillsammans med ledaren Fernando snar [ ... ]

Läs mer...
LÄS OM ETHNO!
06 apr 2016 20:50 - Peter Ahlbom

Ethno/Folkmusikens Hus är med i nätverket Jeunesses Musicales Sweden (JMS) som också stöttar Eth [ ... ]

Läs mer...
Fler nyheter