VÄLKOMMEN TILL ETHNO 2016!!!

Nu är anmälan till sommarens Ethno stängd. Nu har de flesta fått besked om att de är antagna. Nu går vi igenom eventuella återbud och mailar lyckliga reserver. Det blir ett häftigt Ethno även i år!

Vi har spännande gäster på ingång i år. Möt killar och tjejer från Papua Nya Guinea, Guatemala, Nepal, Indien, Kamerun och Polen - plus än fler vi inte har klart med ännu. Och det kommer nya ledare också - en av dem som vi för första (men sannolikt inte sista) gången vi bjuder in till Ethno är Jens Comén, fantastisk saxofonist i bl a Hoven Droven och lärare på Birka folkhögskola. Äntligen Jens!

Fyra konserter blir det i år:

2/7 kl 13 spelar tre länder på Café Nyfiket, Gammelgården, 5/7 kl 14 spelar några grupper på Tisdagskul i Rättvik, 6/7 spelar hela Ethno på Bingsjöstämman, först på invigningen kl 16, därefter en grupp på Tunet kl 20 och så blir det en hysterisk danstimme på dansbanan kl 21:30. 7/7 är det dags för Ethnos avslutande jättekonsert i Rättviksparken kl 19.30.

Tack alla som hjälpt till med Ethno 2015! Beslutsfattare, personal, ledare, partners och alla deltagare. Detta ger oss så mycket kraft att jobba vidare för Ethno och för en stabilare grund ekonomiskt för detta projekt som i Dalademokraten kallades ett unikt fredsprojekt som borde framträtt för politikerna i Almedalen.

Följ Ethno i bild under Ethno Bilder 2015 i vänsterspalten, på Youtube spellista Ethno Sweden 2015 eller på Facebook. Vill du bli ännu mer  inspirerad så kolla in bilderna från Ethno 2014 HÄR! Och filmklipp finns på Youtube på spellistan Ethno Sweden 2014 HÄR. 

Ale Möller med Ethno"Ethno är det mest meningsfulla musikprojekt jag deltagit i"
/ Ale Möller 2015

Senaste Nytt

NEPAL KOMMER!
27 maj 2016 10:14 - Peter Ahlbom

För åtta år sedan kom en grupp unga musiker från Nepal till Ethno i Rättvik. Nu är det dags at [ ... ]

Läs mer...
POLEN GÖR DEBUT
03 maj 2016 07:20 - Peter Ahlbom

För första gången kommer polska deltagare till Ethno Sverige! Det är en grupp som heter Trio  [ ... ]

Läs mer...
Fler nyheter